Rapport + managementsamenvatting

Legal Departments in a Digital Era & samenvatting voor NederlandEen diepgaande analyse van juridische afdelingen in vijf belangrijke Europese landen (in het Engels) PLUS een managementsamenvatting speciaal voor Nederland

Het doel van het onderzoek is om de ontwikkelingen te begrijpen die juridische afdelingen door de jaren heen hebben meegemaakt, wat de belangrijkste uitdagingen zijn en wat juridische afdelingen over het algemeen vinden van de digitale trends die worden geïntroduceerd.

Belangrijkste bevindingen:

  • 67% van de ondervraagde deelnemers beweren een digitale strategie te hebben, maar slechts 1/3 van deze groep heeft een concreet uitvoerend plan hiervoor.
  • Hoewel 67% van de juridische afdelingen met een digitale strategie werkt, omvat slechts een derde van die strategieën een vastgesteld budget.
  • Het succespercentage van de implementatie van legal software is nog steeds relatief laag - juridische afdelingen in heel Europa beoordelen zichzelf met een 5.33 op een schaal van 0-10.
  • Ervaring met geavanceerde legal software tools is nog beperkt, maar veel afdelingen nemen relevante stappen.
  • De rol van legal software in het dagelijkse werk van juridische afdelingen zal naar verwachting sterk toenemen in de komende 5 jaar: de helft van de ondervraagde juridische afdelingen verwacht dat in 5 jaar tijd, legal software een rol zal spelen in ten minste 40% van hun dagelijkse werk.

Download het rapport en de samenvatting